sunnuntai 26. helmikuuta 2012

homemade sushi.

Pitkä pakerrus opinnäytetyön kanssa päättyi hetkellisesti viime perjantaina, kun palautin työni kielentarkistukseen. Hyvä mie! Tiukat 62 sivua on nyt opettajan syynättävänä, katsotaan tuleeko paljon korjattavaa. Joka tapauksessa pahin on ohitse, ja pikkuhiljaa on alettava valmistautumaan 1,5 viikon päästä koittavaan Kiinan matkaan. Ensimmäisenä toimenpiteenä ajelen huomenna Helsinkiin hakemaan passini takaisin Kiinan suurlähetystöstä. Jääpä nyt siis tämän vuotiset Oscarit katsomatta suorana, mutta nauhalle laitetaan ja katsotaan sitten myöhemmin.

Juhlistaakseni perjantaista tapahtumaa kutsuin muutaman ystävän kylään ja kaverini johdolla tehtailimme jättiannoksen sushia! Täytteiksi laitettiin graavilohta, avokadoa ja kurkkua ja riisi oli ihan tavallista jasmiiniriisiä. Oli muuten maukasta :)


Yllätyin siitä, miten helppoa ja edullista sushin tekeminen on. Olin jotenkin kuvitellut sen maksavan maltaita, mutta tiettyjä tarvikkeita lukuunottamatta raaka-aineet ovat halpoja ja jo yhdestä viiden merilevälevyn paketista valmistui ihan tajuton määrä rullia. Noiden pötkylöiden rullailu oli tosi yksinkertaista, joskin hidasta, mutta hyvässä seurassa sekään ei haitannut. Kaverini oli ystävällisesti käynyt ostamassa myös todella hyvää valkoviiniä, jota sitten siemailtii rullailun ja jutustelun lomassa.


Tadaa! Tässä loistava lopputulos, eli hurja vuori sushia. Kaikkea ei neljän naisen kesken jaksettu syödä, mutta tulipahan testattua, että tämän kokoisesta satsista riittää useammallekin. Kuola valuu vieläkin kun katselee näitä kuvia :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti