perjantai 16. syyskuuta 2011

shanghai.

Huhtikuussa tuli vietettyä pari viikkoa isosiskon luona Shanghaissa. Matka oli aivan mieletön! Säät suosivat, ruoka oli äärimmäisen maukasta (etenkin Pekingin ankka) ja shoppailuakin ehdin harrastaa sopivasti. Nähtävää ja tekemistä jäi vielä toiseenkin kertaan, ja ensi maaliskuussa nousenkin jälleen lentokoneesta ulos Pudongin kansainvälisellä lentokentällä. Tässä muutamia kuvia matkalta:

The Bund Pudongista kuvattuna


Shanghai Super Brand Mall & Shangri La (Pudong)


Cool Docks


Nanjing Lu, maailman pisin shoppailukatu, jolla kävelee n. miljoona ihmistä päivittäin.


Pudong, kaukana vasemmalla Shanghai Science & Technology Museum (todennäköisesti).


Lujiazui Ring (Pudong), oikealla Oriental Pearl Towerin perustukset.


Yu Yuan Garden




Shanghai World Financial Center & Jin Mao Tower (eivät oikeasti ole samanpituisia, vaikka siltä näyttää)


Formula 1 Shanghai Grand Prix (!)



Näkymä SWFC:n näköalatasanteelta Lujiazuille ja Century Avenuelle.


Shanghai Science & Technology Museum


Jade Buddhan temppelin alueelta
(jalokivillä koristeltuja jadebuddhia ei saanut kuvata, menkää itse katsomaan ;)


Edellisen paikan vitriinissä oleva tuhat vuotta vanha kaiverrus yhdestä puusta.
Very intricate details, indeed!


Suosittelen lämpimästi Shanghaita lomakohteeksi kaikille, koska sieltä oikeasti löytyy jokaiselle jotakin. Historiaa, viihdettä, kulttuuria, shoppailua, ruokaa... Lista voisi jatkua äärettömästi. Omasta mielestäni Shanghai on turistille ideaalinen paikka, sillä kadut on yleensä merkitty selkeästi englanniksi ja kartan kera navigointi kaupungissa on suhteellisen helppoa. Metrolla ja takseilla liikkuminen on Suomeen verrattuna edullista. Englannin kielellä pärjää yleensä ihan hyvin, mutta kieltä osaamattomia taksikuskeja varten kannattaa varmuuden vuoksi tulostaa kiinaksi paperille paikka, johon on menossa, ja oman hotellin käyntikortti on aina hyvä olla mukana.

Ainoat ikävät asiat ovat mielestäni lentojen suolaiset hinnat ja viisumin hakeminen. Helsingin ulkopuolella asuvien ihmisten viisumin hakeminen on konsulaatin aukioloaikojen takia suhteellisen vaikeaa, ja nykyisin passi on vietävä henkilökohtaisesti konsulaattiin aikasempien postituskäytäntöjen poistuttua. Onneksi Lappeenranta ei kuitenkaan ole niin kaukana Helsingistä ja eräs ystäväni on auttanut passien noutamisessa konsulaatista. Lentoja ajatellen kannattaa liittyä eri lentoyhtiöiden kanta-asiakkaaksi ja odotella  kaukomatkoihin liittyviä erikoistarjouskampanjoita (kanta-asiakkaana saa hyötyjä lentokilometreistä).

Siskoni on paljon parempi Shanghai-asiantuntija kuin minä, mutta mikäli jollakulla lukijalla heräsi kysymyksiä, niin pyrin vastaamaan niihin parhaani mukaan :)

HUOM! Tämän postauksen kuvat ovat minun ottamiani ja siten suojattu tekijänoikeuslailla. Kuvia ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin ilman minun lupaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti