perjantai 9. syyskuuta 2011

puikkoilta.

Kutsuin keskiviikkoillaksi porukat ja poikaystävän syömään miun luokse ja vietettiin yhdessä "puikkoiltaa", jonka tarkoituksena oli opetella syömään puikoilla. Poikaystävän kanssa kyllä osataan jo, mutta äiti ja H ovat lähdössä siskoni luo Kiinaan sunnuntaina ja halusin varmistaa, että he saavat paikan päällä murua rinnan alle. Emännöin ensimmäistä kertaa kunnon ruokaillanviettoa ja mukavaa oli!

Alkuruoaksi oli tarjolla nuudeleita keitinliemessä. Näiden syöminen sujui odotettua paremmin, ja siskoni voikin näillä tuloksilla viedä porukat Ajisen Rameniin lounastamaan! Kyseessä on japanilainen nuudeliketjuravintola, jonka ruuissa on ihan mieletön hinta-laatusuhde - edullista, herkullista ja terveellistä "pikaruokaa". Tällaisia tarvittaisiin miun mielestä Suomeenkin kaiken maailman hampurilaisketjujen tilalle.



Salaatiksi valikoitui aurajuusto-päärynä-cashewsalaatti. Tämä on todellinen kestosuosikki! Naposteltavana oli tarjolla myös Kiinassa tutuksi tulleita soijapähkinöitä (Kikkoman + pähkinät). Oli muuten hyvä, että mahduttiin miun pienen ruokapöydän ääreen kaikki istumaan, ja ruokailusettikin oli sopivasti neljälle. Ostin sen viime lokakuussa Soulista, ja nyt vasta pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön.


Pääruoaksi valmistin basmatiriisiä ja kanawokkia. Wokki oli itsessään jo aika täyttävää, joten riisin olisi periaatteessa jättää pois, mutta oli kuitenkin hyvä harjoitella myös riisin syömistä puikoilla.

Illallisvieraat selvisivät puikkohaasteesta kunnialla ja emäntäkin sai (onneksi) oikein hyvät arviot. Jokaviikkoiseen kestitykseen en kyllä vielä ihan kykene, mutta itsetunto keittiössä kasvoi roimasti ja enköhän järkkää jotain vastaavanlaista piakkoin tulevaisuudessa. Mikäs sen parempaa kuin nauttia ruoasta hyvässä seurassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti